Клуб за оснаживање младих спроводи пројекат „Предузми корак“ који ће подржати 20 младих људи, од 18 до 30 година старости, да покрену свој бизнис или да учествују у европском програму за подстицање предузетништва, “Erasmus for Young Entrepreneurs” . 10 учесника биће одабрано да после обуке оснују свој бизнис, а 10 учесника да аплицирају за програм “Erasmus for Young Entrepreneurs” за који ће израдити бизнис план у току обуке. Сама обука ће имати неколико сегмента: учесници ће најпре учити о предузетништву, како регистровати фирму, које су законске регулативе што се финансија и књиговодства тиче и сл; а представник Националне службе за запошљавање Ниш ће учесницима представити на који начин НСЗ Ниш подстиче и подржава младе предузетнике. Учесницима ће бити представљен и програм Европске Комисије “Erasmus for Young Entrepreneurs”е. Erasmus for Young Entrepreneurs’ је Европски програм размене који за циљ има размену искуства између нових и већ остварених предузетника широм Европе. Млади предузетници могу да добију обуку у оквиру малих или средњих предузећа у 28 држава чланица Европске Уније, Лихтенштајну, Норвешкој, Македонији, Исланду, Србији, Црној Гори, Албанији, Турској и Израелу. Трошкови пута и боравка у другој држави су у потпуности покривени од стране Европске Комисије.
После обуке, Клуб за оснаживање младих 018 ће организовати појединачне консултације са учесницима. 10-оро младих који ће покренути своје фирме после обуке ће добити подршку при регистрацији, припреми документације, отварању жиро-рачуна, повезивању са НСЗ Ниш, и свих осталих оперативних ствари и једнократну помоћ за покретање фирме у износу од 10 хиљада динара по особи како би у старту имали средстава за покретање исте. 10-оро младих који ће аплицирати за “Erasmus for Young Entrepreneurs” програм – ће добити помоћ и подршку за превођење бизнис плана на енглески језик, проналажење адекватне фирме у ЕУ, попуњавању и слању апликације, комуникацији са фирмама и сл. На овај начин ће десеторо младих добити прилику за праксу и спровођење свог бизнис плана у некој од држава Европске Уније, плус Лихтенштајну, Норвешкој, Македонији, Исланду, Црној Гори, Албанији, Турској и Израелу.

Позивамо све младе људе који планирају покретање бизниса или имају бизнис идеје да нам се за више информација јаве путем e-maila: kom018@hotmail.com, или преко www.facebook.com/kom018, путем мобилног на 063-552430. Апликациону форму за пријаву можете наћи ОВДЕ и попуњену проследити на kom018@hotmail.com. Број места је ограничен.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.